DYNAMO Make your move

WAT HEB IK AAN DYNAMO?
Dynamo probeert je te helpen om alsnog een startkwalificatie te behalen; dat wil zeggen een diploma op minimaal MBO2, HAVO of VWO niveau. Met het behalen van een startkwalificatie vergroot je namelijk je kansen op de arbeidsmarkt. Samen bekijken we de mogelijkheden in jouw situatie. Denk hierbij aan: volledig terug naar school of een combinatie van werken en leren. Dynamo helpt je ook wanneer school voor jou op dit moment niet haalbaar is, maar je wel stappen wilt maken om echt in beweging te komen. Iedereen krijgt bij Dynamo begeleiding van een coach.

WAT DOE IK BIJ DYNAMO?
Bij Dynamo volg je een traject van 8 dagen in 4 weken. Je volgt een gevarieerd, actief  programma dat  je helpt een plan van aanpak te maken richting school of (leerwerk)baan. Tijdens een deel van het traject ben je individueel aan de slag onder begeleiding van een coach. Afhankelijk van jouw situatie, maak je beroepskeuzetesten, ontdek je jouw kwaliteiten, maak je een CV, leer je solliciteren, enz. In een ander deel ben je gezamenlijk aan de slag om te leren stevig in je schoenen te staan. Op welke wijze heb je de meeste uitstraling en hoe houd jij je zenuwen onder controle? Ook word je je bewust van je eigen verantwoordelijkheden en krijg je het besef dat je eigen keuzes bepalend zijn voor je leven. Hoe denk je over geld en welke keuzes maak jij hierin? Hoe creëer je overzicht over je inkomsten en uitgaven en wat kost het als je schulden krijgt? Allemaal vragen die worden beantwoord tijdens de workshop budgetteren. Verder word je meegenomen in het aanbod van het MBO en de uitzendbureaus. Kortom: wil je wat van je toekomst maken, maar je weet niet hoe .....?

WAT KOST DYNAMO?
Dynamo wordt bekostigd door de samenwerkende gemeenten van West-Brabant, waardoor er voor jou – wanneer je aan de voorwaarden voldoet – geen kosten aan zijn verbonden.